Bomen snoeien

Snoeien doet groeien

Bomen die van jongs af correct worden gesnoeid, zullen uitgroeien tot mooie volle en sterke bomen met een prachtige vorm. Het zorgt er ook voor dat bomen gezonder zijn. Ze zullen sneller herstellen dan wanneer een boom niet of onvoldoende werd gesnoeid in het verleden.

Onderhoudssnoei

Om een boom gezond te houden is er ook onderhoudssnoei nodig. Tijdens zo’n snoeibeurt wordt dood hout verwijderd. Ook takken die over elkaar heen schuren worden gesnoeid. Teven wordt tijdens de onderhoudssnoei ook plakoksels verwijderd. Dat zijn stijl tegen de stam omhoog groeiende takken die als ze groter worden kunnen scheuren, waardoor de boom meer vatbaar wordt voor infecties en schimmels. Een onderhoudssnoeibeurt zorgt voor een luchtige en gezonde kruin.

Snoeien voor de vorm

Snoeien is natuurlijk ook een uitermate goed middel om de vorm van de boom te bepalen. Door takken weg te snoeien, krijgt de boom de vorm die jij wil. Een mooi voorbeeld hiervan is het dakje dat je kan vorm met dakplatanen.

Snoeien voor de veiligheid

Er zijn ook andere mogelijke redenen waarom je bomen moet laten snoeien. Zo kan het zijn dat een boom te groot is geworden of dat er takken in de weg hangen en voor onveilige situaties zorgen. Takken die een gevaar vormen voor u of uw woning moeten altijd worden gesnoeid.

Verhakselen en/of afvoeren snoeihout

Na snoeiwerken blijft vaak heel wat snoeihout over. Indien gewenst verhakselen we dit voor u. U kunt kiezen om dit hakselhout te behouden voor eigen gebruik of u kunt het door ons laten afvoeren.

Vrijblijvende offerte bomen snoeien

Wilt u weten hoeveel het kost om uw boom of bomen te laten snoeien? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte.